.

.

10/21/2010

Selvät sävelet

Kaivoin talvivaatteita esille eilen ja löysin Marilyn-tauluni laatikoiden kätköistä. Nyt on MALM koristeltu päällisin puolin naisellisuuden huipentumalla ;) Tuota isoa boksia käytän korulaatikkona, hyvä kun salpa menee edes kiinni kun se on täpötäynnä minun ja O:n koruja. Koska olen lievä kontrolli- ja organisointifriikki, päätin meidän molempien puolesta miten huoneemme tulee olemaan käytännöllisin ja esteettisin. MALMiin on nyt tungettu molempien vaatteet (kesävaatteet saivat paikkansa muualta) ja kaikki pikkutavara yms odottaa matkalaukussa lopullista sijoitusta.

Olen viime päivinä selaillut IKEAn nettisivuja ja löytänyt sellaisen ihanuuden, jota olen kuolannut jo vuosia..
Helmer, 79 TL, valkoisena. Minä HALUAN tämän. Tämä olisi täydellinen kaikille tarpeellisille pikkutavaroille.
Koska huoneemme on pikkuruinen, mutta kuitenkin tietokonepöydän tarpeessa, niin tämä olisi aika bueno valinta. Micke, 99 TL, 73x50cm.

No entäs tämä Nymphetamine sitten.. Olen soittanut ja soittanut viikkotolkulla, mutta en vain saa sitä läpi ilman jatkuvia virheitä. Kun molemmat kädet soittavat kahden oktaavin väliä hirmuista vauhtia, niin hajalla ne siitä ovat. Varsinkin vasenta kättäni jomottaa soittoharjoitusten jälkeen, sen verran haastavasta kappaleesta on kyse. Tiedän, miten biisi menee, se on päässäni, osaan sen ja saan sen läpikin, mutta en saa sormiani taipumaan oikeille koskettimille tarpeeksi vikkelästi. Ja joskus sormet eivät edes taivu, vaan suoristuvat ja jäykistyvät koskettimien päälle kuin reumapotilaalla. Tiedä vaikka sitten minulla olisi taipumusta reumaan.. (ehkä joku lähisukulaisista voi kertoa onko sitä suvussa vai ei, en nyt muista kenellä olisi ollut). Mutta kyllä minä tämän vielä soitan, joskus, hyvin pienellä virhemäärällä :)

Anne toi eilen kotiin kahdet ostamansa tossut ja kysyi kummat haluaisin itselleni. Toisisissa oli koiran kuva, ja toisissa papukaijan. Valitsin jälkimmäiset :) Paikalliset käyttävät kaikenlaisia tossuja kotona sisätiloissa. Yleensä pehmoisia ja lämpimiä. Minulla ei ollut omia, enkä kuvitellut tarvitsevanikaan, mutta nyt sitten on sellaiset. En tiedä sitten onko syynä se, että jalat voivat palella vai se, että säästetään sukkien kulumista, mutta tossujen käyttö on yleistä (ainakin meidän ja tuttavien piireissä). Ja onhan ne mukavatkin.

TEFListä. 12/12 moduulia suoritettu, keskiarvo 94 %. Viimeisin moduuli tuotti 98/100 p.
Vielä olisi tiedossa laaja kielioppiosuus, Business English ja Young learners - moduulit. Nyt on vain tullut istuttua koneen äärellä niin paljon, joka päivä, että taidan ottaa pari päivää vapaata opiskelusta, lepuutan ylikierroksilla käyneitä aivojani ja mieluummin vaikka vetreytän sormiani entisestään. Ja koska O:lla on, hallelujaa, pitkästä aikaa aamuvuoro meneillään, voisin vaikka houkutella häntä kävelylenkille ennen kuin tulee pimeää :)

3 kommenttia:

 1. En tiedä kaipaatko spekulaatioita tuohon soittamiseen liittyen (ja paha sinänsä sanoa yhtään mitään, kun en ole nähnyt sun soittavan tätä biisiä...) joten toivottavasti et hermostu, kun "puutun" tähän!

  Klikkasin ton nuotista otetun kuvan suuremmaksi tarkastellakseni sitä lähemmin, ja tuli seuraavia ajatuksia mieleen:

  Jos kädet kipeytyy kovasti soittaessa, niin saattaa olla että soitettava biisi on teknisesti liian vaativa. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö pystyisi soittamaan biisiä, mutta puutteet soittotekniikassa aiheuttaa helposti ranteen, sormien, (käsivarsienkin) lukkiutumista ja kipeytymistä. (vert. esim. salilla käynti: jos tekee liikkeitä väärin tai liian kovilla painoilla, on äkkiä juntturassa.)

  Kannattaa soittaa käsiä erikseen hitaasti ja kiinnittää huomiota siihen, että rentous säilyy laajasta otteesta huomatta. Ehkä enemmän rentoutta ranteeseen ja liikkuvuutta käsivarteen? Ja olkapäät sit pois sieltä korvista kans.. ;)

  Soittotekniikan parantamiseen vois tässä auttaa ihan ne perinteiset tylsääkin tylsemmät asteikot ja erityisesti kolmisoinnut (simuloi aika hyvin tossa biisissä tarvittavaa tekniikaa). Niissä ei tarvitse keskittyä niinkään nuottien seuraamiseen, vaan voi täysillä panostaa tekniikkaan.

  Temppiä treeneihin, kyllä se sieltä vielä lähtee! :)

  VastaaPoista
 2. En hermostu :) varsinkaan kun oli hyvää ja opettavaista tekstiä. Harjoittelin sitä biisiä aika kauan erikseen vasemman ja oikean käden kanssa, on tullut soitettua hitaasti jne, mutta biisi on nopea ja siten siitä saakin enemmän irti. Meillä on onneksi asteikko-kirjoja joten olen niitä aina sitten välillä käynyt läpi, mutta enemmän kai saisi harjoitusta olla. Voi olla, että monen vuoden tauko soittamisessa vaikuttaa, sormet ei ole yhtä nopeat ja tekniikka ranteidenkin osalta on hieman pielessä. Mutta sille en voi mitään, että mun sormet jäykistyvät kuin ellun kanat nähdessään ketun, mun sormet on olleet sellaiset jo vuosikausia ja soittaessa sen huomaa entisestään. Hassua tosin, kykenen kirjoittamaan näppiksellä todella nopeasti (pienellä virhemäärällä, mutta silti), mutta piano on asia erikseen. Hmm.. ehkä se sitten juuri johtuukin siitä!? :D Mene ja tiedä, palaan sorvin ääreen ja yritän uudelleen, rennoin rantein.

  VastaaPoista
 3. Mä veikkaan, että kun kirjoitat näppiksellä, niin sun ranteet on rentona, ja sormet ikään kuin vaan lätkii nappuloita rennosti mutta hallitusti. Kokeilepa ilman pianoa sormilla nakuttelua (ilmaan, reisien päälle tms.) niin, että sormet on tiiviisti toisiaan lähellä (kuten näppiksellä) ja sitten sormet toisistaan enemmän erossa (kuten soittaessa) ja tarkkaile miten se vaikuttaa siihen ranteeseen. Helposti just ranne jännittyy. Ja sit voit vertailla sormien pelittämistä jäykällä/rennolla ranteella.

  Ja sit: "Sor, sor, sormijumppa alkaa, lapset kaikki katselkaa..." Eli sormet ja ranteet venymään vaikka bussissa ja missä nyt sit ikinä ne toimettomana ovatkin. :)

  VastaaPoista