.

.

10/23/2010

Kalajuttu

Vietimme tänään illallisen Eminönün vilkkaalla ravintola-alueella O:n ja hänen työkaverinsa seurassa. Ruoka oli herkullista, paikka oli mukavan pieni ja palvelu tehokasta. Ja mikä parasta, koko kattaus ilmaiseksi ;) Olivat saaneet kutsun kalaravintolan pitäjältä ilmaiselle illalliselle, he kun saavat jatkuvasti asiakkaita O:n työpaikan kautta. Miehet antoivat reilun tipin, 40 TL, joka takaa sen, että ystävyyssuhde (ja asiakasvirta) säilyy entisellään..

Eminönün vilkasliikenteinen Galata-silta ravintoloiden yläpuolella. Huomatkaa myös kalastajat sillan reunalla. Ravintoloiden sisäänheittäjät ovat melkoisen innokkaita (tuli ihan nuoruusvuosien etelänmatkat mieleen..)
Valinnanvaikeus..

Ihania alkupaloja, eli mezeitä..

Valitsin lopulta pääruuaksi lohta :) Ja oli muuten hyvin valmistettu.
Kalaparat.

Jälkiruokateen ja hedelmälautasen jälkeen lyllersimme ulos täysine vatsoinemme.

Metrolla Tüneliin, josta lampsimme O:n työpaikalle, sanoimme hellureit ja görüşürüzit toisillemme ja erkaannuimme. Otimme taksin, jonka kuskin O. tuntee, ja pääsimme nopeasti ja vaivattomasti sekä ihanan lämpimästi kotiportille asti. Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa metro Taksimin aukiolle, kävellä dolmuş-pysäkille, odottaa tovi, lähteä liikkeelle siihen kammottavaan lauantai-iltaruuhkaan, jäädä pois Beşiktaşissa, yrittää ehtiä illan viimeisiin laivoihin ja viimein Aasian puolella Üsküdarissa marssia jälleen dolmuş-pysäkille ja matkata Altunizadeen. Ja vielä kävellä kilometrin verran kotiin! Luonnollista siis valita taksi ;)

1 kommentti:

  1. Varmasti upea paikka ainakin kuvista paatellen.Nalka tuli kuvia katsoessa.
    Kannattikin ajaa taksilla,silla kovin hankalalta kuulosti tuo muilla kulkuneuvoilla kulkeminen kotiin.
    İhanaa sunnuntaita İstanbuliin.

    VastaaPoista