.

.

8/07/2010

Viimeinen silaus ja IKEAn vilaus

Tadaa! Saatiin netti sittenkin toimimaan, kaapeleiden kanssa piti pelleillä hetki ennen kuin homma pelitti. Eihän tässä ehdittykään olemaan ilman nettiä kuin 24 h :D Toiset tarvitsevat kahvia, toiset nettiä.. Tänään ollaan tehty yhtä sun toista ja jalat olisivat hieronnan ja levon tarpeessa. Parkettimiehet tulivat aamupäivällä, heräsin sirkkelin ääneen kun ryhtyivät leikkaamaan parkettia sopivan kokoisiksi palasiksi.Söin samalla aamupalaa kun miehet työskentelivät makuuhuoneessamme. Baba touhotti minulle aamupalaa, vaikka kesäkuumina aamuina ei tee muuta mieli kuin jukurttia ja hedelmiä. Baba myös uteli jos miehet ottaisivat aamupalaa, mutta "yok, sağol", ei ollut nälkä. Baba tarjosi çayta (haudutettua teetä) jota miehet kyllä ottivat "tabii!". Teetä juodaan aina kun sitä on tarjolla, myös hellepäivinä. Omituinen yhdistelmä, mutta täytyy myöntää että kyllä se minullekin hikoilusta huolimatta maistuu.
Parketti näytti sitten näin hyvältä, ja nopeasti tuli valmista. Sama parketti rullattiin paikalleen olohuoneeseen sillä välin kun me lähdimme abin ja O.n kanssa IKEAAN :)


Eksyimme matkalla IKEAan. Ikävää myöntää, mutta vaikka kysyimme neuvoa 5 kadunmieheltä ja yhdeltä taksikuskilta, silti perille löytäminen oli hankalaa, missään kun ei ollut tienviittoja ostosparatiisiin. Kaikesta ajelemisesta, samojen ramppien ylittämisistä ja hermojen pettämisistä huolimatta pääsimme perille. Minä lähdin luotsaamaan poikia kuin paraskin neuvoja, käskin ottamaan paperia ja kynää muistiinpanoja varten, jos vaikka silmiin osuisi jotakin mielenkiintoista.
Tyyliltäänhän kauppa oli samanlainen kuin missä tahansa muuallakin, nuolia pitkin kuljettiin ja huokailtiin aina kun löydettiin jotain ihanaa mutta liian kallista. Kuljeskelimme varmaan tunnin ennen kuin abille tuli mitta täyteen ja hän halusi ruokaa. Joten lähdimme syömään ruotsalaisia lihapullia :)
Ja maistuivat ne pojillekin, vaikka abi veteli ennen sitä mercimek corbasia ja joi kaiken päätteeksi ayrania.

Päädyimme ostamaan sängyn (+patjan, luonnollisesti), ruokapöydän ja siihen sopivat tuolit sekä sohvan. Tavarat kuljetetaan kotiinkuljetuksena (40 liiraa) maanantaiksi, joten silloin pääsemme ruuvailemaan osia paikalleen. Vielä tarvitsemme vaatekaapin ja ehkäpä nojatuolin. Muutakin pientä hankimme, ja olimme tyytyväisiä lopputulokseen.Lamput tekevät olohuoneesta hyvin ikeamaisen, mutta kun loputkin tavarat saadaan asetettua niin meillähän on hyvinkin moderni olohuone tässä vanhassa talossa. Olemme parannelleet jalkasärkyä istumalla vanhoilla sohvatyynyillä ja ihastellen uutta parkettia ja ylipäänsä lopputulosta. Olemme tyytyväisiä :)


1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää!! Parketti näyttää kauniilta! Niin se ikea vaan vie "kotoista tunnelmaa" eteenpäin ympäri maailmaa :-) Oikeastaan hauska bongata sama, ihana lamppu niin teiltä kuin meiltä ja jopa malesialaisilta ystäviltäni :-P

    VastaaPoista