.

.

8/04/2010

Tunnelmallista remontointia

Remontti käynnissä ja talo saa uutta väriä. Suunnitelmat saivat jatkoa, kun makuuhuoneiden seinien maalilla sudittiin myös käytävien seinät ja maalarille työ saa jatkoa olohuoneeseen asti. Väri ei ollut ollenkaan kellertävä vaan juurikin sopiva, luonnollisen värinen.Täytyy sanoa että jälki on hyvää ja maalari on melkoisen nopea työssään.. Kuvissa on niin erilaiset valaistukset, että lopputulos näyttää erilaiselta mutta kyllä se vain on se sama sävy kaikkialla.

Samalla siivotessa löytyi aikamoisia löytöjä, ja tämän jopa anne vaati säilyttää (vaikka epäilen että hän ei sitä enää kuuntele)..
Wham:in LP levy :D Se oli sitä aikaa kun George Michael pukeutui neonväreihin ja sai aikaan hysteriaa naisissa. Nykyään sitä tapahtuu vain miehissä..

Eilen tosiaan siivoilimme puoleen yöhön asti olohuoneessa, heittäen roskia jälleen pihalle monta säkkiä ja kanniskelimme tavaroita huoneesta toiseen. Kokolattiamattokin tulee saamaan kyytiä olkkarista ja alle tietenkin luodaan uutta parkettia, joka on tarkoitus tehdä lauantaina. Tätä ja kahta seuraavaa kuukautta kuvastaa hyvin lause: 'tili tuli, tili meni', sillä kaikki mitä tienataan menee nyt kodin kunnostukseen ja uusien huonekalujen hankkimiseen. Elämä on halpaa täällä, noin yleisesti, mutta jos nostaa elämäntasoa ja -tyyliä niin sitten siitä saa maksaakin itsensä kipeäksi. Tässä talossa ei oltu tehty yhtikäs mitään kalusteille, seinille, kaakeleille tms 28 vuoteen, eli niin kauan kuin tämä heidän kotinsa oli ollut. Ja nyt kaikki laitetaan uusiksi, perinpohjaisesti.

Anne, veljet ja minä olemme tyytyväisiä muutoksiin, on kiva laittaa kotia kuntoon ja toivottaa se tervetulleeksi uudelle vuosituhannelle. Ainoa joka haraa muutoksia vastaan on baba, joka haluaisi säilyttää niin monta (ehkä jopa tarpeetontakin) tavaraa ihan vain tunnearvon vuoksi. Toisaalta se on ymmärrettävää, onhan se varmasti vaikeaa, kun lähes kolme vuosikymmentä on kulunut kiintyen ympärillä oleviin esineisiin, jotka nyt viskataan kaatopaikalle. Mutta toisaalta kun en ole itse 64 vuotias niin en osaa sanoa siihen yhtään mitään :) Löysimme läjäpäin vanhoja valokuvia ja kirjeitä paksujen kansioiden ja mappien väleistä kaappien uumenista. Anne luki edesmenneen isänsä kirjeitä nenäliinaa rutistellen ja O. kiikutti vähän väliä kuvia näytille heidän vanhemmistaan ja isovanhemmistaan, kun he olivat vielä nuoria ja viattomia. Olohuoneesta oli kiskottu sohvat pois aiemmin päivällä, joten me lojuimme sohvatyynyillä puoleen yöhön asti, kuvia selaillen, kansioita plaraillen, juoden teetä ja kuunnellen vanhoja turkkilaisia iskelmiä. Tunnelma oli historiaa täynnä.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa tunnelmalliselta toi teidän pesän rakentaminen :)

  VastaaPoista
 2. minna: kylla vain, mukavaa puuhaa tuo remontointi vaikka talo onkin ihan hyrskyn myrskyn monen paivan ajan :)

  VastaaPoista
 3. kai sulla on sitten valmiina jo ne "ennen"-kuvat et päästään vertaileen millasta muutosta tuli :D

  VastaaPoista
 4. seinat oli sen verran kamalassa kunnossa meijan makkarissa etta en ees kehdannu ottaa kuvaa :) mut nyt kaikki seinat nayttaa tosi hyvilta.

  VastaaPoista