.

.

8/06/2010

Sinivalkoinen kulinarismi

Eilen teki mieli pitkästä aikaa grillimakkaraa sinapilla, joten päätin käväistä tutkimassa Migroksen valikoimaa. Makkaraa (sosis) löytyy ja sinapissakin on pieni valikoima. Lihatuotteet ovat täällä fantastisia yhdestä syystä: ne ovat 100% lihaa. Ei niinkuin Suomen makkarat, joissa lihaa on ehkä 37% ja loput rustoja ja jänteitä ja muuta täyteainetta. Ja liha on naudanlihaa (dana), possua kun täällä ei syödä.
Sinapista (hardal) vain päätin valita purkin, joka näytti kivalta, ja ei ollut liian kallis. Maku oli purkin mukaan orta acı, eli keskivahva, mutta sen verran kitkerää että tuli ihan Turun sinappia ikävä. Olisi kannattanut ostaa ehkä kalliimpi, yleensä paremmasta saa maksaa. Pitänee kokeilla jokaista lajia, jotta löytää mieleisen.

Tässä olen nyt huomannut että - ylläripylläri - kaipaan muutamaa ruokaa Suomesta: Bonaquan sokerittomia ja makeutettuja kivennäisvesiä, Turun sinappia, uusia perunoita ja Marianne-karkkeja :) Täältä löytyy toki kivennäisvesiä, kuten Akminan tuotteet (sis. sokeria),joita on mukava juoda lounaan jälkeen hiostavina työpäivinä. (jos tiedätte sokerittomia & makeutettuja kivennäisvesiä, vinkatkaa) Nuo makeat juomat korvaavat hyvin pahimman makeannälän. Sinapin aion vielä jostain löytää (sellaisen joka maistuu sinapille) ja pottuja syödään melko useastikin kotona. Makeisiakin täältä löytyy myös, on Haribon tuotteita siinä missä turkkilaisia Ülker:in ja Eti:n suklaita. Jäätelöä tulee syötyä hellepäivinä, varsinkin Magnumia, joten kyllä siinä jo herkkua on.
Şeker Bayramia odotellessa, eli syyskuun 'Karkki Juhlaa' :)

* * *
Remontista sen verran, että tällä hetkellä kotona on kaikki mullin mallin, siivottavaa piisaa ja huomenna tulevat asentamaan uudet parketit meidän makuuhuoneeseemme ja olohuoneeseen. Samalla yhdet vaatekaapit viedään kaatopaikalle ja niiden tilalle ostetaan uudet. Työmiehiä tulee parveilemaan kotona viikonlopun aikana. Jokaisen huoneen ikkunat ja räppänät ovat jatkuvasti auki, jotta maalin haju hälvenisi nopeammin. Jopa parvekkeen ovea olemme pitäneet öisin auki ja osa kamoista on edelleen parvekkeella. Mukavaa että mitään ei ole viety.

Huomenna pitäisi katsastaa vihdoin se IKEA (!!) ja ehkä valkata siinä samalla uudet sohvakalusteet olohuoneeseen. Ja sänky. Ja tietokonepöytä. Ja vaatekaappi. Ja sitä sun tätä. Ja jos emme osta muuta kuin jotain budjettiin sopivaa, niin sitten suoritamme uuden ostoskeikan seuraavan palkan tullessa ;) Läppäriä -tai ylipäänsä mitään tietokonetta- ei pysty kotona käyttämään tilan- ja kaapelien puutteen vuoksi, joten vaikenen kahdeksi päiväksi :)
İloista viikonlopun viettoa!

4 kommenttia:

 1. Kaikki "makukivennaisvedet" taitavat kylla valitettavasti olla niita makeita versioita. Mukavaa viikonloppua, tehdaan joskus Ikeaan lihapullatreffit ;)

  VastaaPoista
 2. Kivaa viikonloppua sinne remontin keskelle.
  Minulla muuten on aivan tuota samaa sinappia jaakaapissa,ja olen siita tykannyt kylla.
  Enpa ole minakaan huomannut,etta olisi kivennaisvesissa makeuttamatonta.Mutta monia muita hapollisia juomia on tullut light-versiona.

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään Clearly Canadian (Ulusal), mutta sitä en tiedä paljonko on sokeria siihen liotettu :-D Hyvää kylläkin!! Niillä kyllä oli jokin kampanja, jossa hokivat "zerooooo caloriiiisss" :-D

  Haluaisin bayramiksi sinne vain että saisi niitä ihania badem sekereitä mitä kälyt aina varaa riittävästi :-D

  Nautinnollista Ikea reissua!

  VastaaPoista
 4. Karoliina: pitanee tehdä ne lihapullatreffit, olihan ne ihan syötäviäkin heh :D
  Sateenkaari: täytyykin metsästää sellaisia hyvänmakuisia light-vesiä, nuo sokerilliset ovat kyllä hyviä mutta ei niitä jatkuvaan käytöön voi suositella..
  Boncuk: minä en tiedä mikä on tämän perheen seker bayramin juhlinta, onko se mitenkään poikkeavaa kuin tavallinen viikonloppu kun pojatkin töissä miten sattuvat, mutta ainakin olisi siis ihan laillinen lupa herkutella :)

  VastaaPoista