.

.

8/24/2010

Jotakin sinistä, tuoretta ja lainattua

Kuvasatoa viikonlopulta. Ihmettelin ihanan sinistä taivasta istuessani parvekkeella kirja sylissä sunnuntai-aamupäivänä (kyllä, minä pystyn heräämään ihan itsekseni ennen puolta päivää ;) Ja mikä paras tapa rentoutua onkaan kuin lukea kirjaa, ottaa aurinkoa (sääreni kärähtivät) ja vain o l l a ...
Baban onnistuneet (?) kasvatukset jatkukoon. Kesä on vain ollut niin helteinen, että sato on jäänyt vähäiseksi. Muutamat kurkun nysväkkeet jatkavat sinnikästä kasvuaan ja joitakin tomaatteja on tullut, mutta ei mitään nyrkinkokoisia kuitenkaan :)
Muun rentoutumisen lisäksi viikonloppuna kävimme Capitolissa O:n kanssa ja kävin ostamassa D&R:sta pari pokkaria, hömppäkirjallisuutta, sillä olin lukenut omat vähäiset kirjani jo niin moneen kertaan että aina kun aloitin uuden luvun, tiesin miten se luku päättyisi. Samalla reissulla tuli ostettua 10 liiran DVD.
Sweet November (Keanu Reeves, Charlize Theron), lasi Çankayaa ja kipollinen vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja. Mitä sitä muuta voisi lauantai-illalta toivoa? :) Viini on hyvää (ollakseen kuivaa), oliivit ovat parhaita oliiveja, joita olen ikinä syönyt ja leffa on vm. -01, mutta en ollut aiemmin nähnyt sitä. Keanu ei juurikaan taitojaan väläyttele näytteljänä, mutta leffana ihan hauska ja välitön. Jostain syystä vain tuli enemmän seurattua kuvausrekvisiittana toimivien asuntojen sisustusideoita kuin itse näyttelijäntyötä:)


Viikonloppua ennen O. sai vihdoin käsiinsä passin, valmiina käyttöön seuraavalle 5 vuodelle :) Maksoi muuten passista vain 350 liiraa plus käsittelymaksut (tms), mikä oli täysin yllätys, sillä Turkissa on nimittäin yhdet maailman kalleimmista passihinnoista. Mutta olivat kuulemma laskeneet niiden hintoja tämän vuoden keväästä lähtien, çok şükür. Seuraava temppu olisi sitten hakea sitä turistiviisumia, jotta voimme siellä Suomen maassa käväistä vielä tämän vuoden aikana. Katselin lentolippujen hintaa täältä Suomeen ja takaisin, kahdelta aikuiselta, joulun pyhiä ennen ja jälkeen ja hinnat ovat tähtitieteelliset.. 920 liiraa thy.comin nettisivuilta, vertaa.fi näytti samoja hintoja suorille lennoille. Joten kun tili tulee niin tili taas menee.. :)

Viimeiset remppamaksut menevät maksuun ensi kuun palkasta, O. laskeskeli jo budjettiaan, miten selviää kuukaudesta. Hyvin selvitään, totesin, sillä eihän meidän tarvitse mitään huvijahtia seuraavaksi hankkia. Huoneestamme puuttuu vielä se vaatekaappi, mutta ei sillä niin kiire, kaikki kuteet lojuvat taas matkalaukuissa (olipa hyvä kun tuli raahattua niitä tänne kolme!) ja huone näyttää siltä kuin olisimme jatkuvasti lähtövalmiina :) Tilanpuutteesta johtuen keksin näppärän tavan sijoittaa kaikki ah, niin tärkeät, naiselliset ehostustarvikkeet, korut yms pikkutavarat, jotka olivat ehtineet lojua sirosti pitkin lattiaa aina sunnuntai-iltapäivään asti.

Voilà! Hetken päänuppiani raavittuani keksin kaverini lahjoittamalle (tänks M. :) läppärilaukulle uuden käyttötarkoituksen: ahdoin laukun ensisijaisilla, päivittäin käytössä olevilla tarvikkeilla, ja säilytän laukkua sängyn alla. Näin ollen voin vain kiskaista kaiken tarpeellisen esiin kahvasta vetämällä ja kas kas, homma käy sutjakkaasti. Tavarakaan ei huku tällä tavalla, nyt pinnit ja muut pikkukrääsä tulee heiteltyä Marilyn Monroe-koruboksiini, sieltä ne on kätevää onkia tarpeen tullen.. Hemmetti, että minulla välähtää! :D


3 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon passista.Olkoon se vahvaa tekoa ja nähkööt monta maata!!
  Epäsuoran menopaluun osti mies tänään Riikan kautta hintaan 128e... vannomatta paras - mehän kyllä vannoimme suorilla lentävämme, mutta minkäs teet kun halvalla saa ja kiirettä ei ole... :-D

  VastaaPoista
 2. Kyllahan nuo epasuorat ovatkin halpoja, mutta jos kuvittelee matkustavansa niin en kylla jaksaisi odotella puolta paivaa jossain riikan lentoasemalla jatkoyhteytta, vaan posotella suoralla lennolla perille :) Mutta nuo hinnat huhhuh..

  VastaaPoista
 3. Elisa jatkolentoa ei kovin kauaa tarvitse odotella siellä Riikan kentällä;)suosittelen!

  VastaaPoista