.

.

8/14/2010

Hep beraber

Eilen testattiin uutta ruokailupöytää varsinaisessa käytössään. Anne ja pikkuveli olivat viikon reissulla Çanakkalessa ja pääsivät uuteen kotiin, tehden viisaasti paetakseen paikalta kun remontti oli täydessä vauhdissaan. Olivat ehkä lievästi kateellisia meidän vuoteestamme (hehheh) ja olivat iloisia nähdessään vaaleaa väritystä olohuoneessa.

Anne päätti kokkailla jotakin uutta ja osti köri-maustetta. Nuuhkin kanapaloja ja ajattelin että tässähän on jotain tuttua ja tutkin maustepurkkia - se oli currya :) Heille se oli jotain uutta, ihme kyllä. Tulipahan sitten pitkästä aikaa syötyä kanaa currylla maustettuna, tomaattiriisin ja jugurtin kera, sekä tietysti baban erinomaista coban salatasia.
Pide, eli julmetun kokoinen leipä. (sis. vehnää)

Coban salatasi, sitä syötiin koko kulhollinen.

Tarjolla oli vielä melonia, ihanan raikasta ja maukasta. Istuimme kuulemma pitkästä aikaa koko sakki yhdessä syömässä. Vastaavaa näkyä ei tässä perheessä ollut kymmeniin vuosiin. Tämän kaltaiset yhteiset perheillalliset ne vasta mukavia onkin, kun kaikki ovat saapuneet töistä ja on perjantai-ilta ja voimme vain nauttia ruuasta ja rentoutua. Vielä kun taustalla soi musiikkia, niin tunnelma oli mitä parhain.
Olohuoneen järjestystä yritetään jatkuvasti muokata toimivaksi kokonaisuudeksi. Iänikuinen musiikkisysteemi raahattiin paikalleen (se on oikeasti varmasti 60-luvulta) mutta se toimii täydellisesti, kiitos hyvän ylläpidon.
Kävin hakemassa Migrosista valkkaria, ja otin yhden "suosikkimme" (voiko Migroksen valikoimasta edes löytää yhtään todella hyvää? kaikki ovat kuivia blah.) Angoran, pienibudjettinen vaihtoehto, joka sopii hyvin ruokajuomaksi. Toinen hyvä valkkari on Cankaya, jota muuten maistoin ensimmäistä kertaa Hesan turkkilaisessa ravintolassa :)

Ja tuon hyvän perjantai-illan fiiliksen kruunasi mahtava löytö Migroksen gluteenittomalta osastolta - 500 g makaronipussi (siellä oli muistaakseni kahta eri sorttia), romanialainen tuote. Ja hinta.. se oli se kaunein asia. 3,50 TL. 1,75 Euroa!!! Happy dayyyyss are hereeee!! :D


4 kommenttia:

 1. Saiskos Coban salatasin ohjeen? Se näyttää tosi herkulliselta! ;D

  VastaaPoista
 2. Toki!
  Eli
  - pari keskikokoista tomaattia (sitä on yleensä snadisti enemmän ku muita ainesosia)
  - kurkku (tosin täällä noi kurkut on pienempiä kuin Suomessa, joten ei kokonaista)
  - vihreitä suippomaisia paprikoita, ei siis mitään tulisia mutta ei sellaisia perussuomalaisiakaan. vaan niitä "makeita" (?) no jotain sellasia kuitenkin.
  - 1 sipuli (ei mikään jättikokoinen kuitenkaan)
  - ropaus suolaa (teelusikallinen on jo maximi)
  - purista puolikkaasta sitruunasta mehut pihalle
  - loraus oliiviöljyä (neitseellistä tai ei, aivan sama, kunhan se on Hyvää öljyä :)

  Ja sitten hyvin sekoittelet että öljyt ja suolat ja mehut ei jää pohjalle :)

  VastaaPoista
 3. Eli ei jalopenoja vaan pepperoneja ilmeisestikin. :D Ei kun kokeiluun, kiitos!!!

  VastaaPoista