.

.

7/12/2010

Ütüledim

Rauhallinen viikonloppu takana, tuli soiteltua uusia biisejä ja nautiskelin katselemalla vanhoja hyviä tv-sarjoja youtubesta (kuten The Osbournes show tai Frasier :). Tuubi kun on pullollaan eri sarjojen episodeja. Youtube oli nimittäin pitkään blokattuna koko maassa, ja nyt taas pääsi vihdoinkin nautiskelemaan tv-sarjoista. En oikein ymmärrä mitä varten youtube on bannattujen nettisaittien listoilla ja miksi se sitten taas aina välillä avautuu käyttöön.. löytääkö valtion hallinto jotakin epäilyttävää kyseisestä sivustosta ja sitten aina välillä estää sen käytön? Mene ja tiedä, mutta ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun tuubiin ei pääse. Varsinkin silloin se harmittaa, kun tekisi mieli katsoa jotakin tv-sarjaa tms ja televisiosta tulevia en jaksa yrittää ymmärtää sen vertaa että pysyisin kärryillä. Lisäksi on myönnettävä että turkkilaiset tv-sarjat ovat oikeasti todella tylsiä ja muka-hauskoja. No okei, jos ymmärtäisin kieltä paremmin niin luultavasti löytäisin jotakin katseltavaa tv:stä. Niin ja löydettiinhän me toinen konsti päästä tuubiin - käyttämällä vtunnel.com sivua. Kätevää ja säästää meidät suuremmilta poruilta.

Silitin eilen pellavasekoitehousujani. En ollut silittänyt mitään vuosiin ja kun tuli ostettua pellavahousuja muutama, niin pakkohan ne oli silittää kun ei niitä oikein kehtaa ryppyisinä päällä pitää. En muistanutkaan kuinka ärsyttävää ja hikistä työtä silittäminen voi olla.. Kun pyysin silityslautaa ja rautaa käyttöön, O. oli hieman epäluuloinen siitä osaanko silittää. Baba katseli touhujani pitkään ja annea tapaamaan tullut työkaveri kehui taitojani. Siis herranjestas, kyseessä on vain vaatteiden silitys! Jokainen osaa silittää, jolla on kaksi kättä. Mutta he kai olettivat, että koska en kokkaa (anne&baba tekevät ruuan, luonnollisesti), en siivoa (muuten kuin pitämällä makuuhuoneemme kunnossa ja muuta pientä, suursiivouksia en tee ellei pyydetä jolloin tietysti autan) en pese pyykkiä (baba hoitaa sen ja lajittelee pyykit värien mukaan, joten paljonko minulla olisikaan siihen sanottavaa) niin kuinka kummassa sitten osaan silittää..? Vastaus: Osaan kaikkea muutakin vaadittavaa, mutta sitä ei täällä minulta vaadita. Skandinaavinen kasvatusmetodi toimii niin, että lapset tekevät omat osuutensa kotitöistä, oppien siinä samalla omaa tulevaisuuttaan varten kun kotoa pois muuttavat. Ettei tarvitse kulkea paskaisissa ja rähjäisissä kuteissa ja syödä kylmää saarioisen pitsaa. Ei toimita niin kuin Turkissa, jossa lähinnä tytöt auttavat kotitöissä, poikia passataan ja paapotaan, ja vanhemmat tekevät lähes kaiken aikuisille lapsilleenkin. Eivätkä vanhemmat näe toimissaan mitään vikaa/ihmeellistä. Aikuiset miehet kotona siten saavat nauttia passauksesta..
*nimim. Nähty on.* :)

P.S. Aloitimme sitten lattiarempan makuuhuoneessamme tänään, kun töistä kotiuduin. O. oli jo aloittanut aikaisemmin päivällä imuroimalla ja avaamalla sängyn auki, jotta päästäisiin eroon kokolattiamatosta. En ikinä halua sellaista, enkä koskaan kenellekään suosittele sitä. Lattia sen alla on tavallisen ruskea parketti, kulunut ja valkoisen läikikäs sellainen, sillä se on täynnä maalitahroja. Reilu tunti sitten aloitimme urakan ja vielä on lattia mopattava pariin kertaan, sillä huone on tomua ja pölyä täynnä. Sitten tavarat takaisin sisälle ja sängyn paikkaa mietitään uudelleen, sillä toivelistalla heti pianon jälkeen meillä oli uusi sänky :) Saa nähdä mitä tästäkin hetken mielijohteesta oikein tulee.. :)

3 kommenttia:

  1. Kun YouTube nyt viimeisella kerralla, eli pari vuotta sitten, suljettiin niin syyna oli siella ollut Atatürkin vastainen materiaali ...

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia tiedonjyväsestä, sehän se onkin tarpeeksi iso syy sulkea koko saitti. :)

    VastaaPoista