.

.

7/25/2010

Kattia kanssa

Hiljaiseloa viikonloppuna, kuten lähes aina. Ei lähdetty rilluttelemaan, (viikko sitten kävimme Taksimissa parilla, mutta ei niitä bailabailoja jaksa joka viikonloppu) O.lla oli yövuorot, ja minä sain nukuttua reilut yöunet. On syöty hyvin, laiskoteltu, soiteltu pianoa, nukuttu, ja oltu vaan. Tekemättömyys sopii meille.

Söimme illallista eilen parvekkeella, kokonainen uunissa paistettu kala (en tiedä mitä kalaa oli mutta hyvin mieto ja hyvä maku) lisukkeiden kera. Siinä syödessämme näin yläkerran naapurin kanniskelevan tikkaita kompleksin takapihalla. Kummastelin että mihin hän haluaa kiivetä tähän aikaan illasta (klo 9) ja selitys selvisi, kun hiiviskelin parvekkeen päähän kurkkimaan takapihalle mitä siellä on meneillään..
Takapihalla mies oli asettanut tikapuut nojalle parvekettansa vasten, jotta pääsi punnertamaan takaisin kotiinsa. Hän oli unohtanut avaimet sisäpuolelle :) Sama temppu vain ei taitaisi toimia, jos asuisi yhtään kerrosta ylempänä. Kyseinen mies omistaa lintuja ja ne lentelevät siellä täällä takapihalla päivisin. Mietin yksi päivä palaako kaikki sirkuttajat kotiin yöllä, vai onnistuuko kompleksissa majailevat kissat napsimaan siivekkäitä iltapalaksi. Yläkerrasta muutenkin kuuluu kummallisia ääniä iltaisin, joten ei ihan normaalista tapauksesta voi olla kysymys..

Kalat syötyämme heitimme kalanpäät kissoille.


Ajattelin, että jos syötämme kissoja, joita kompleksissa notkuu joitakin muutamia, niin he eivät yritä tulla asuntoon sisälle, niin kuin on jo muutamia kertoja tapahtunut. Baba inhoaa kissoja, minäkään en niistä pahemmin välitä mutta pojat ja anne ovat eläinrakkaita ja mielellään kutsuvat kissoja ja heittelevät niille ruokaa. Joitakin iltoja sitten olin jo nukahtamaisillani, ovi oli raollaan auki ja näin kuinka kissan käpälä viuhtoi oven raossa tarkoituksena avata se ja tulla sisälle! Onneksi ne ovat sen verran säikkyjä otuksia, että kun yhtään liikahtaa, niin ne juoksevat jo pakoon. Ja yksi päivä kissa oli ehtinyt jo sisätiloihin; soitin pianoa olkkarissa kun näin harmaan katin kävelevän olkkarissa kuin kotonaan ja minut huomattuaan pakeni niin nopeasti että en enää kattia nähnyt. Mutta vaikka ne säikkyvät ihmisiä, niin silti uteliaisuus voittaa pelon ja ne pyrkivät sisälle - yleensä syynä on ruuan tuoksu. Tästä syystä tulevaisuudessa haluan asua pari kerrosta ylempänä, jotta ei tarvitse lukita ovia öisin kissojen "pelossa" :)

5 kommenttia:

 1. Kaiken lisaksi kulkukissoilla on yleensa paljon tauteja.Monet kaupungit rokottavat kulkukoirat(ainakin taalla Antalyassa),ja pitavat maaran aisoissa nykyaan,mutta kissojen kohdalla se ei onnistu.
  Ainakaan ei kannata kosketella noita kulkukissoja.
  Nehan tonkivat kaikki roskiksetkin.

  VastaaPoista
 2. Just kattelin muutama paiva sitten paikaisesti Istanbulissa pistaytyessani, etta katteja oli joka puolella! Olisiko kuuma ilma ajanut ne liikkeelle. Kun odottelin kyytia pihalla, nain saman aikaisesti varmaan seitseman kissaa lekottelemassa ympariinsa.. Kissan paivia :)

  VastaaPoista
 3. Kompleksissa on muutama katti ihan "vakituisesti" asustamassa ja paikalliset heittelevät ruokaa tarvittaessa. Juurikin mahdollisten tautien takia en niin välitä kissoista, ne on jotenkin likaisia ja aika pelottomia.. Kyllä täällä kissoja riittää vaikka ei olisikaan lämpimät kelit.

  VastaaPoista
 4. Entisenä kissatarhan työläisenä, nykyisenä kissojen syöttelijänä ja naapureille paasaajana :-D annan vinkiksi, että täydellä vatsalla elelevä villikisu ei vaivaudu varastelemaan ruokaa. Eli jos intoa riittää, niin naapuruston kissoja kandee ruokkia säännöllisesti niin ei ne sitten niin pyri varastelemaan sitä ruokaa...Miehen kotikylässä lähinaapurit innostui asiasta ja homma toimii.
  Sitten voi myös pyytää eläinlääkäriopiskelijoita, josko heitä kiinnostaisi pieni projekti ja rokotuttaa kissat. Niin tehdään edelleen Marmariksessa kaksi kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
 5. Munkin talon ympärillä on vakiokissoja ,jotka ovat ihan hyväkuntoisia,koska yksi talon asukeista ruokkii niitä kuivaruualla joka päivä.Eivät tule sisälle taloon vaikka ovea niille pitäisi auki.

  VastaaPoista