.

.

7/18/2010

Karga

Reissaattiin viime torstaina Kadıköyssä O.n kanssa optiikkoliikkeeseen, missiona löytää minulle sopivat piilolinssit. Myyjä oli hyvin ystävällinen ja tilasi minulle linssit, jotka kuitenkin ovat aivan eri merkkiset kuin mitä olen käyttänyt. Miinukset kun vaan ovat niin suuret, että valmiina ei (tietenkään) ollut yhtäkään pakkausta. (En totta puhuen edes olettanut että niin kävisi, jouduinhan Suomessakin tilaamaan linssit joka kerta Saksasta tai muualta kauempaa asti).


Kertoivat siellä linssien olevan saman tyyppiset kuin omani ja tilaus tulikin jo tänään kargopostina! (2 päivän päästä optiikkokäynnistä, huikean nopeaa!) Maksoin tosin jo puolen vuoden satsin (100TL), joten TOİVON että ne ovat hyvät. En ole vielä kokeillut silmiin, sillä - ylläri ylläri - unohdimme kysyä liikkeessä mikä hoitoneste kuuluu kyseisille linsseille. Nooh.. ehtiihän sitä kysyä, vaikka seuraavan kerran kun Kadıköyssä käymme.
Kauppiaille tyypilliseen tapaan he kyselivät mistä olin kotoisin ja toinen liikkeen työntekijä osasi englantia, tiesi missä Suomi sijaitsee kartalla ja selitti joskus jopa käyneensä Turussa. Turkkilaiset ovat puheliasta sakkia ja he tiedustelivat missä päin Istanbulia asumme yms, ihan kuin olisimme hyviäkin tuttavia keskenämme. Enpä muista Suomessa kauppiaiden kysyvän missä päin Helsinkiä tai edes Suomea asuin, jos jotain kävin ostamassa/tilaamassa. Small talk-kulttuuri on täällä hyvin hanskassa.
Kadıköy on tälläinen suloinen "pieni" keskittymä, joka toimii loistavan turistihoukuttimena ja samalla mukavana ympäristönä. Rafloja ja ostettavaa ja katseltavaa riittää, vanhoja ihania rakennuksia ympäriinsä ja elämänmeno hidasta ja rentoa.
Koska oli kuuma ja hikinen päivä ja olimme nälkäisiä ajattelimme käydä jossain yhdellä ja tilata vaikkapa ranskalaisia enimpään nälkään. Astelimme baariin nimeltä Karga (= varis), jossa on itse asiassa keittiö ja nälkäisinä päädyimme tilaamaan pihvit (minä tosin tilasin kanaa, mutta kun lautanen tuotiin nenän eteen, näin että siinä oli korppujauhoja tms. Tarjoilija oli todella pahoillaan asiasta, oli jo tuomassa uutta menua minulle uutta tilausta varten, mutta teimme vaihtokaupat O.n kanssa ruuista ja söimme toistemme sapuskat :).
Söimme terassilla, hyvin pienellä sellaisella, jota suureellisesti mainostettiin bahçena (puutarha).
No oli siellä muutama puunjuuri, ja kattona toimi rautalangasta väännetty väkerrys, jonka ympärillä kasvoi vihreää kasvillisuutta. Ruoka oli ihan O.K., sen jälkeen kun Pano:n herkkupihvejä söimme niin mikään ei ole enää maistunut miltään... ;) Suosittelen, lämpimästi, käymään Panossa syömässä :)

Viikonloput on otollista aikaa tehdä pikkusiivouksia, ja eilen pistin huoneemme järjestyksen uusiksi, avarammaksi ja helpommaksi kulkea. Lattia edelleen näyttää pahalta, maalitahroja siellä täällä, mutta rapsuttelin niitä pois jonkinlaisella taltalla. Nukumme pelkällä patjalla, sillä sänky oli muutenkin suorastaan lahoamispisteessä ja heitimme rungon kappaleet pihalle. Uusi parketti ja sänky ovat siis haaveissa ja ostoslistalla.

2 kommenttia:

  1. Rakastan Kargaa, mutten ehkä menisi syömään sinne :D

    VastaaPoista
  2. Kävimme siellä pari kertaa ennenkin syömässä, mutta ei se ole sen arvoinen paikka.. ruoka on ihan okei, parempaa saa pikaruokaloista :)

    VastaaPoista