.

.

7/31/2010

It's all about money

Kävimme tsekkaamassa Koşuyolun kuntosalia tässä yksi ilta, kun pojat olivat kotona samaan aikaan. Abi ja pikkuveli käyvät salilla muutaman kerran viikossa ja me olimme miettineet jäsenyyttä samalle salille O.n kanssa.Mutta ennen kuin pääsemme edes liikkelle, Elisan on otettava muutama kuva (O:n iphonella) meidän kauniista asuinalueestamme :) Tuon puun juurella on muuten tullut seistyä monet vesisade-aamut bussia odotellessa..

Kompleksimme market, asuinrakennuksessamme (10 askelta ulko-ovelta).

Kotikatua
Altunizade ei olekaan ihan mikään halpa kylä asua, Koşuyolun (yksi kalleimmista asuinalueista Istanbulissa, ja ehkä myös kauneimmista) ja Capitolin (kallis ostoskeskus) läheisyys varmasti on vaikuttanut Altunizaden asuntojen vuokriin. >1000 liiraa 2h+k asunnoista, vähintään. Hyvä puoli siinä on se, että rupusakkia ei asu, vain ainoastaan perheitä ja pariskuntia, joilla on astetta paksumpi lompakko. Myös joitakin julkkiksia, urheilijoita yms asuu Altunizadessa, heidän talonsa tunnistaa siitä, että sitä ympäröi korkean aidan lisäksi korkeat puut ja pensaat. Kuulin juttua, että jopa pääministerillä olisi toinen asunto jossain Altunizaden lähettyvillä..
Kuntosali oli iso ja erittäin siisti. Alakerroksessa oli varsinainen punttisali (erittäin tilava) ja piste, josta sai proteiinipirtelöitä, kevyitä välipaloja ja jopa ruoka-annoksia. Juttelimme kauan "ruoka"pisteen työntekijän kanssa, joka näytti siltä että hän voisi syödä tusinan kanamunia, kasan voileipiä ja litran jugurttia aamupalaksi ja vetää lounaaksi 1,5 kilon pihvin. Ja silti olla nälkäinen. Kuntosali oli täynnä suurikokoisia miehiä pullistelemassa peilien edessä. Minä tunsin oloni lähinnä lässähtäneeksi siellä kaikkien niin energisten ihmisten seassa (juuri syöty illallinen aiheutti väsymystä) ja O. e oikein tuntenut kuuluvansa joukkoon, hän kun ei ole mikään massiivinen mies :)
Keskikerroksessa oli uima-allas ja poreallas sekä ilmeisesti myös sauna. Yläkerroksessa (harmitti kun en huomannut ottaa kuvaa sieltä) oli ainakin 20-30 juoksumattoa/kuntopyörää tai muuta vastaavaa laitetta (sellaisia orbitrek-tyylisiä kuntolaitteita), joilla puuskutti yksi jos toinenkin hikipantainen tapaus. Se vaikutti paljon miellyttävämmältä alueelta kuin painonnosto alakerran hikisten muskelimiesten seassa.
Abi ryhtyi kuntoilemaan ja me muut vain hengasimme taustalla ja rupattelimme. Toki kokeilin joitakin laitteita, toimivilta vaikuttivat. Pitkästä aikaa tuli kaipuu kuntosalille, varsinkin kun näki miten hyvännäköinen ja tilava se oli, mutta emme päässeet mihinkään lopputulokseen. Hinnat kun eivät ole mitään edullisia, kuntosaleista saa maksaa ja paljon. Tähän paikkaan he hyväksyivät vain vuoden jäsenyysmaksun ja se olisi enemmän kuin meikäläisen kuukausipalkka!! Joten me mietimme vielä.. :)

Ihan vain kuntosalimaksu ei tule olemaan kallista lystiä, jos sen maksaa erissä, mutta meillä on muutakin suunnitelmaa rahan suhteen. Budjetoinnista voin kertoa sitten vaikka seuraavassa blogissa, kun olemme tehneet perinpohjaisen selvityksen suunnitelmistamme :)

2 kommenttia:

  1. Jos tuo kuntosali kerran sijaitsee mainitsemallasi kalliilla alueella,niin tokihan sekin on kallis.İstanbulista löytyy varmasti hyvatasoisia,ja halpojakin vaihtoehtoja.Mutta kun siella on matkat pitkat.

    Onko appivanhemmilalsi asunto omistusasunto tuolla alueella.

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa veljekset tiesivat kertoa etta kyseinen paikka on jopa niita edullisimpia, ja siltikin hyvin tyylikas ja mukava. Matkaa ei tuohon Koşuyoluun ole kuin nopea automatka, salille vain 10 min, mutta se raha siina vain pistaa hiertamaan, kun rahalle olisi muutakin kayttöa. Appivanhemmilla on vain tama asunto kotikulmilla, oma sellainen, lainatkin jo taidettu maksaa pois.

    VastaaPoista