.

.

6/10/2010

Turkkilainen päivä

Noniin eiköhän ne sateet jo saatu loppumaan, ja nyt voidaan taas odotella lämpimämpiä kelejä :) Tänäänkin ihana auringonpaiste ja aika lämmintä heti aamusta - pitkä neuletakki taisi olla jopa liikaa bussia odotellessa. Loppuviikoksi luvattu asteiden hipovan kolmeakymmentä! oujeee.. voisikohan sitä taas syödä aamiaista parvekkeella.. tai kuten yhtenä lämpimänä iltana: söimme illallista annen ja baban kanssa kolmisteen parvekkeella iltakahdeksalta t-paitasillamme veljesten paiskiessa töitä :)

Eilen oli pienimuotoinen suruhetki, kun O. tuli illalla kotiin tukka kynittynä lyhyeksi. Ne ihanat pitkät hiukset, joista lähes kaikki ylettyi jo ponnarille joutivat pois. Syynä uusi työpaikka, jossa aloitti tällä viikolla, vaikka samanlaisessa työssä aiemmin sai kasvattaa tukkaansa ihan rauhassa. Eri duuni ja eri säännöt, joten ei muuta kuin nips naps. Meitä molempia harmitti ihan vietävästi, mutta nauratti - siinä me murehdittiin hiusten leikkuuta vaikka alla oli uusi parempi työpaikka :D

Nyt on taas maha piukassa hyvää illallista, vaikka en tiedä tuon taivaallista siitä mitä juuri tuli syötyä :D Baba teki coban salatasia (sellaista herkkua, että ette tiedäkään mistä jäätte paitsi ;) ja anne oli ilmeisesti eilen valmistanut tämän päivän keiton. Mutta se ei ollut niin "vetinen" kuin suomalaiset keitot, vaan paksu, jossa oli ainakin riisiä ja pinaattia. Ja jotain muutakin, mutta en tiedä mitä. Herkullista kyllä. Keittoa ja salaattia ja maissileivän päälle turkkilaista maustamatonta jugurttia (toim. huom. aina kun mainitsen jugurtin, tarkoitan juurikin turkkilaista, maustamatonta jugurttia, täällä kun tooooooodella paljon harvemmin syödään mitään makeita jugurtteja). Juurikin tuo kombinaatio leipä ja jugurtti on aivan huippu! (Muutenkin ruokakombinaatiot ovat kivoja, kuten legendaarinen nakit ja makea jugurtti (esim. mansikka), tai vaikkapa varsiselleri ja rusinat! :) Vaikka tässä juuri illallista söinkin, niin baba on näköjään orientoitunut ostosten teossa sillä olkkarista löytyi lautasellinen kirsikoita, persikoita, banaaneja sekä vihreitä luumuja (erikkejä :). Hedelmäiltapala alkakoon.

2 kommenttia:

  1. Mullapas on jääkaapissa raejuustoa ja viiliä.

    Ai mutta, ei sillä oikein pääse brassailemaan. :( ruokakateus iski opiskelijaan.

    VastaaPoista
  2. Villi ehdotus: sekoita raejuusto viiliin ja kokeile maistuuko :D halvalla saat paljon ruokaa kun syöt riisiä joka toinen perunoita joka toinen päivä. kastikkeita voi jatkaa vedellä, vaikka ne kyl kärsii aika paljon siitä. Mutta tuleepahan sellanen olo, et on syönyt jotain :)

    VastaaPoista