.

.

6/13/2010

Laiskan lötkeä sunnuntai

On niin kuin Tiptap-laulussa, yksi toisensa jälkeen porukka painuu pehkuihin. Abi tuli puoliaamuvuorosta kotiin ja näkyy köllivän annen sängyssä, joka taasen on lähtenyt töihin. Baba on nuokkunut aamupäivästä lähtien mitä eriskummallisimmissa asennoissa sohvilla ja nytkin jäi sanomalehden lukeminen kesken. Pikkuveli ja O. tulivat yövuorosta kotiin ja nukkuvat myöskin. O. pyysi että herättäisin hänet 9 pm, puoli tuntia ennen yövuoroon menoa. Viime yöksi otettiin paksu peitto pois käytöstä (hulluja kai olemme, kun sitä vieläkin käytimme) ja hieman ohuemmat lakanat nyt vain peittona. Kotona on siis aika hiljaista. Se on tietysti otollista aikaa, kun tässä opiskelen samalla GRE:tä varten.

Eilen tuli opiskeltua matikkaa: algebraa, todennäköisyyslaskuja (yäk), murtolukuja ja prosenttilaskuja (tupla-yäk) ja geometriaa (edes jotain mitä tajuan, vähän). Matikka kun kuuluu GRE kokeeseen yhdessä enkun kysymysten kanssa. Kieliosiot ovat: sanaparit, sanojen antonyymit, tekstinymmärtämis-kysymykset, lauseiden täydentämiset, 30 min argument task kirjoitus ja 45 min issue task kirjoitus. Ja perus-enkun osaamisella ei läpi pääse, sen verran korkealaatuista sanastoa on luvassa. Työpäivinä kun ei ollut kiireitä, harjoittelin noita esseiden kirjoitteluja ja tietysti vapaa-aikana käyn läpi omia sanalistojani. Kokeen kesto kokonaisuudessaan on 4 tuntia, joten se päivä menee täysin sitten kokeen tekemiseen ja sieltä joillain hoippuvilla jaloilla postumiseen, töitä en silloin ehdi mitenkään tekemään., en senkään vuoksi että kokeen sijainti on euroopan puolella kaupunkia ja ajomatkat vievät oman aikansa.. Rekisteröidyin kokeeseen, 28. tätä kuuta, joten pari viikonloppua on vielä aikaa päntätä. Jännitys tihenee....

3 kommenttia:

 1. Tekisi mieleni taas ryhtyä kunnolla opiskelemaan (eli kokopäiväisesti ja tavoitteellisesti).... MUTTA sitten taas koko ihanuus muistuukin mieleeni ja annan olla :-D Minulle sopisi juuri sellainen vanhan ajan lukio meininki - deadline pitää ja opettaja puskee porukan paikalle kokeisiin :-D Nykykäytännöllä olen nyt saanut venytettyä 40op kokoonsaantia ja ihan uskomattomat 1 1/2vuotta !! Jo pelkkä rekisteröityminen tenttiin saa aikaan allergisia hengitysoireita :-D
  Hurjasti siis onnea ja voimia koitokseen!! Raportointia odotellen...

  VastaaPoista
 2. Heippa ja terkkuja kuumuudesta :) Siinä sun kulmilla muutaman viikon välein aina vierailen, seuraavan kerran olen tulossa 30.6 ja saan viettää ruhtinaalliset 4 pvää :) :) Wou!!

  Tuosta tentistä.. Mulle ei ole oikein selvinnyt, että miksi siihen olet menossa? Huvin vuoksi vai? Liittyykö se jotenkin työlupaan tms. Nimim. ehkä vähän kauhuissaan täällä jos näin todella on - tiedä mikä tulevaisuudessa odottaa..

  VastaaPoista
 3. Boncuk: opiskelu voisikin olla ihan mukavaa, mutta ei ne tentit :) en voi sietää tentti-tilanteita ja tämä kyseinen tuo kyllä harmaita pilviä ylle seuraavaksi pariksi viikoksi, kun pitäisi pakottaa itseni lukemaan..

  Minna: en todellakaan tekisi tätä tenttiä huvin vuoksi :) se on vaan niin että kun työskentelen ilman työlupaa, ollen kuitenkin opiskelijana kirjoilla, niin minulta odotetaan tätä tentin läpipääsyä jotta voin ulkomaalaisena olla oikeastikin opiskelijana täällä. Lisäksi, tälläisen tentin suorittaminen johtaa siihen, että halutessani voin tehdä väikkärin täällä tai missä vaan muualla ulkomailla, jos haluan. Ja se on ISO jos... (pomot ovat ainakin yrittämässä kovasti ylipuhua minua siihen). Vaihtoehtona Turkissa on joko GRE tai sitten turkin tasokoe, joista jälkimmäistä en läpäisisi ikinä, sillä kielitaito ei sentään niin paljon ole vielä kehittynyt.. :)

  VastaaPoista