.

.

6/17/2010

Huh hellettä!

Vaikka täällä Istanbulissa kuumuus ei ole yhtä sietämätön kuin Etelä-Turkissa niin eipä silti riemuita - yhtä kaikki täälläkin on kuuma, +30 tai ehkä enemmänkin päiväsaikaan, joten hiki se virtaa täällä päin maata yhtälailla :) Officessa on tehokas tuuletin viilentämässä meitä (minun ja Siğnemin pöytien edessä osoittamassa meihin päin :) mutta silti on tukalaa. Mietinkin että mistähän johtuu meikäläisen väsymys, kun on tällä viikolla ollut niiiin nuutunutta, ei meinaa jaksaa iltaan asti olla hereillä vaikka kaikenlaista tekemistä piisaisi (opiskelua esim). Ehkä se sitten johtuu tästä painostavasta kuumuudesta ja kosteudesta, lämpötila ja kosteusprosentti kun on näillä leveysasteilla erilaista kuin Suomessa.. Eli täytyy vain totutella ja JUODA vettä niin paljon kuin mahdollista. Aamuisin parin vihreän teen jälkeen heitän naamariin litran vettä (jos olen officessa pänttäämässä), ja sitten lounastaukoon asti jatkuvasti jotain nestemäistä, jotta ei ihan nuupahda. Tai sitten käynti katukerroksen kanttiinissa ostamassa vaikka Cappy mehuja (kylmänä kiitos).

Kotiin kun pääsee niin ensimmäisenä suihkuun. Eikä kestä kuin 10 min ja hikoilu alkaa uudelleen :D Turhaa touhua siis. Mutta onneksi olohuoneessa istuessa saa nauttia viileämmästä ilmavirrasta, tuuli kulkeutuu mukavasti ikkunasta tähän sohville, joissa aina läppärini kanssa röhnötän. Ja nyt illalliselle, afiyet olsun :)

3 kommenttia:

  1. Meilla on taalla Antalyassa ollut todella kuumaa.Tanaan ei niin kuuma,kuin eilen,mutta vilakin +40 astetta.Kosteusprosentti talla hetkella vain 18%,joten olo on kuumuudesta huolimatta siedettavaa,kun ei ole kosteaa.Viikonloppua kohden mennessa saa viilenee siine +30 seutuville ainakin saaitedotusten mukaan.Ja luulen,etta kosteus lisaantyy,kun tuuli kaantyy pois Saharasta.

    VastaaPoista
  2. 10 astetta lisaa ja sitten voi jo hyvalla omatunnolla sanoa etta on Kuuma :) Varmasti mekin saamme nauttia sellaisista paivista heina-elokuun aikana.. Eika se kuumuus niinkaan mutta se kosteus nimenomaan aiheuttaa sen tukalan olon.

    VastaaPoista
  3. Ohos, onpas teillä siellä hurjia lämpötiloja!

    VastaaPoista