.

.

5/03/2010

Kesää kohti.

Toukokuuta! Täällä vietettiin hiljaiseloa koko viikonloppu, ladattiin akkuja leffaillen ja lueskellen. Siinä hitusen GRE-ahdinkoa yritin lievittää mutta en paljoa, olen oppinut että opin parhaiten arkipäivisin ja silloin kun ei ole rajattomasti aikaa käytettävänä. Viikonloppuisin intohimo sellaisiin on pyöreä nolla, silloin pitää olla vaan ja laiskotella. Syödä hyvin ja nukkua paljon.

Leivoin muuten eilen gluteenitonta leipää! Ohjeet olivat naurettavan helpot, löysin gluteenitonta jauhosekoitusta Migroksesta ja päätin että nytpä teen sitä, jotta on muutakin vaihtoehtoa kuin vain se maissileipä.. 4 kk samaa leipää pupeltaessa alkaa jo ehkä vähän tökkimään.. Vastaleivottu on kyllä hyvää, vaikka eipä nuo gluteenittomat ikinä miltään maistu, niin jo se erilaisuuden maku oli kyllä verratonta :) Varmaan tuli jotain tehtyä väärin tai vähän liian nopeasti, koska leipä lässähti uunissa aika taidokkaasti puolet maksimikorkeudesta, mutta eipä se makuun vaikuta, massaan vain. Vähemmän syötävää. Seuraavalla kerralla teen sen paremmin. Yhdestä jauhopussista pystyy vääntämään 3 leipää ja pussi maksoi 24,90 liiraa (12 ja risat euroissa). Schärin tuote, joten ei ihme että hinnatkin on ihan samoja kuin Suomessa.

Läksimme tänään O:n kanssa Capitoliin nopealle ostosreissulle töitten jälkeen, aikomuksena löytää kengät ja kesätakki. Täällä nimittäin elohopea kiipeilee jo kahdenkymmenen paremmalla puolella.. Tarvitsen myös toimivat aurinkolasit ja muutamat ekstra pöksyt ja lämpimiin keleihin soveltuvia monikäyttöisiä paitoja. Urakka on aikamoinen, ja vain kengät löytyi. Valkoiset tossut, monipuoliseen käyttöön soveltuvat. Käytiin varmaan ostarin jokainen vaatekauppa läpi, mutta sen parempaa tulosta ei syntynyt. Parempi onni seuraavalla kerralla.

Kun kotiin saavuimme, vastassa oli lautasellinen tuoreita mansikoita iltapalaksi :) Tuoreita mansikoita jo toukokuussa, paikallisia! Etelä-Turkin tuliaisia :) Njaaam...

3 kommenttia:

  1. Kröhöm. Insinööri täällä takertuu pikkuseikkoihin, mutta eiköhän se leivän lässähtäminen vaikuta lähinnä tilavuuteen ja tiheyteen, ei massaan. Sama määrä taikinaa painaa aina saman verran, oli se kohonnut tai lässähtänyt! :D Joojoo, aivan täysin epäoleellista ja turhaa saivartelua, mutku, mutku minkä mä insinööriydelleni voin. Voinko?

    VastaaPoista
  2. Susanna: joo ma tian! :D mut 'massa' kuulosti silla hetkella paremmalta sanalta kuin 'tilavuus' <- tuota sanaa kayttamalla kuulostan ihan kemistilta :P Et voi mitaan insinööriydellesi, be proud of it.

    VastaaPoista