.

.

4/19/2010

Nesteytystä

Kevätlenssu tuli, näki ja voitti. Päässä helisee kuin pieniä leegoja olisi täynnä ja vähän joka puolta jomottaa ja särkee. Töissä tuli istuttua työpöydän äärellä nenäliinapakkaukset käden ulottuvilla. Enpä muuta tehnytkään kuin olin turkin kurssilla ja loppupäivän luin enkkua, vaihteeksi. Tulihan siinä jo viikko taukoa opiskelusta, joten nyt tuoreilla aivoilla jälleen lueskelemaan. Tai no ei ne tässä olotilassa niin kovin tuoreilta tunnu. Tuli juotua kaksi kuppia vihreää teetä, kaksi kuppia nane (minttu) teetä ja kaksi Ada çayi:n sage herbal teetä. Nyt kotona vuorossa kolmas kuppi tätä yrttiteetä ja sen perään haudutettua perinteistä çayta.. Kun ruoka ei maistu niin teetä tulee sitten latkittua. Jos täällä Euroopan rajalla asuvilla on parempaa tietoa siitä, millainen tee on parasta flunssapotilaalle, niin ilmoitelkaa :) Siğnem kehui tuota sage herbal teetä ja nane tee on taas vatsanväänteille sopivaa lääkettä.

Eilen illalla tuli yllätysvieras: anneanne tuli kylään. Eli annen äiti. Tulihan tavattua ensimmäistä kertaa sitten isoäidin kanssa; lyhyt ja tukeva 80 v. huivipää tuli ja rutisti ja totesi aika suorasanaisesti että minun pitäisi syödä enemmän kun olen niin luiseva. (minulle tulkattiin se jälkeenpäin) Ja juuri kun olin pohtinut uutta taktiikkaa kiinteytymistä varten.. No, ilmeisesti kaikki sellaiset pyöreät vanhukset ovat sitä mieltä, että naisen pitää saada lihaa luittensa ympärille, jos käsivarret yltävät halaukseen :) Mummo vaikuttaa muutenkin aika tomeralta, vaikka tulikin sen takia yllätyskyläilylle, että aamulla pääsisi käymään lähisairaalassa (se on tästä kätevästi n. kivenheiton päässä). Hän nimittäin tuli olohuoneeseen kuin kotiinsa ja käski babaa vaihtamaan kanavia kunnes löysi suosikkisarjansa. Kuulin hänen myös kehuvan jotain nuorta miesnäytteljää hyvännäköiseksi. Aika shokeeraavaa.. :) Baba myös toi hänelle teetä ja ruokaa ja oli muutenkin sujuvasti käskytyksen alaisena. Mummo on itse asiassa vieläkin täällä, en tiedä sitten mikä hänellä on kun sairaalassa piti käydä (O:n mukaan on terve kuin pukki vaikka valittaakin kaikesta). Sellaisia ne on, vanhukset.

Anne tuli kotiin, ja me odottelemme kieli keskellä suuta mitä hän on suunnitellut illalliseksi. Kalaruokaa tiedossa kuulemma ;)

6 kommenttia:

 1. Täällä kans tuikataan naamaan vuorotellen Bafusineja,Strepsilssejä ja Finrexiniä,naama on kaunis ja räkä lentää.

  VastaaPoista
 2. Kiitosta vain :)

  Ärsyttäviä nää kevätlenssut, täällä oon syönyt vaan aspiriinia pahimpaan päänsärkyyn, ja sit teetä ja teetä litrakaupalla. Vkloppukin meni lojuessa..

  VastaaPoista
 3. Ja täällä Suomi-siitepölyistä aivan tukossa. Viime keväänä missasin nää kärsimykset koska olin just sopivasti kevään Afrikassa, nyt ottaa päähän ehkä enemmän kuin koskaan tää tukkoisuus - olin vissiin ehtinyt unohtaa tyystin mitä on allergia! Koitetaan kestää!

  VastaaPoista
 4. Nonii-in! Lenssut ja allergiat samaan soppaan vaan.. Mä vielä odottelen, että koska alkaa oikein tosissaan ne siitepölyt vaivaan, ei se perjantainen pärskiminen vielä mitään ollut.. ;)

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista.
  Teeta,ja joukkoon reilusti sitruunaa.
  Onpa teilla siella tomera anneanne.

  VastaaPoista