.

.

4/02/2010

Huviretki

Vietimme O:n kanssa yhteistä vapaapäivää tänään, ja lähdimme I.B.O Toursin järjestämälle Bosphorin risteilylle, ilmaiseksi :) O. kun sai sen ilmaiseksi työnsä puolesta, niin tottakai osallistuimme. (Hinta olisi ollut 80 euroa) Mukana oli jokunen ruotsalainen, muita ulkomaalaisia, ja neljä oululaista ravintolatyöntekijää :) Eli taas sai jutskata suomea, mikä oli oikein mukavaa. Yksi heistä tosin oli turkissa aikuisikään asti asunut mies, joka omistaa Oulussa ravintola Istanbulin, mukanaan hänen naisystävänsä ja kaksi heidän työntekijäänsä.

Lähtö aamulla 8.00 Üsküdarista Kabataşiin, josta nousimme veneeseen. Sieltä Ortaköyyn, sitten tutustumaan Beylerbeyi Palaceen ja sitten vuosina 1451-1452 rakennettuun Rumeli-linnakkeeseen. Söimme lounasta veneen ylätasanteella (lämpötila hipoi siinä vaiheessa jo +20 (varmasti), ja matkasimme Anadolu Kavağiin, eli toisenlaisille linnakkeille. Sieltä sitten vielä nopea koukkaus Poyrazköyyn ja takaisin Kabataşiin ja Üsküdarin kautta kotiin ilta seitsemäksi :)

Kabataş


Ortaköy

Ortaköyn moskeija ja taustalla Bosphorus siltaBeylerbeyi Palacessa kuvaaminen sisätiloissa oli kiellettyä, joten ainoastaan alueen ulkopuolta sai kuvata. Mutta oli siinäkin kuvaamista :)Tässä kuvassa on hassua erikoiseen muotoon leikattu pensas :)

Rumeli-linnoitus. Päätin olla rohkea ja kiivetä korkeimman tornin läheisyyteen, minne sai oppaan luvalla nousta. Ja voi että mitkä näkymät..
Vaikea uskoa, että kyseinen linnoitus rakennettiin vain 4 kuukaudessa...


Matka jatkui Anadolu Kavağiin, mutta lounaan ja auringon jäljiltä olimme niin naatteja, että emme lähteneet oppaan mukaan kiipeämään linnakkeelle. Jäimme alueen "keskustaan", joka käsitti n. 100 m2 alueen ravintoloita, kahviloita, jäätelökauppiaita ja muutamia tilpehööri-liikkeitä.
Ei juurikaan nähtävää kyseisessä paikassa, aika rauhallinen ja eristäytynyt pikku kylä. Mutta sisäänheittäjät ravintoloihin yhtä innokkaita kuin muuallakin.

Veneilymatkalla näimme mitä upeimpia taloja Bosphoruksen rannalla, suunnittelimme jo, että minkä niistä vuokraisimme kesäasunnoksi. Vuokraksi kelpuutettaisiin ehkä minimissään 50 000 liiraa... :)

Erittäin mukava päivä takana siis. Veljekset kotona totesivat minut nähtyäni, että kasvoni ovat näköjään palaneet, eli niinkin paljon aurinkoa paistoi täydeltä taivaalta sen muutaman tunnin, että kasvot ehtivät punertumaan! Ei kuitenkaan sen pahempaa epidermis-vahinkoa ehtinyt tapahtua. Kropassa vain tuntuu koko päivän reissu, kävelyä ja kiipeilyä. Takaisintulo matkalla veneessä jopa nukahdimme n. puoleksi tunniksi, luultavasti aurinko ja ylimääräinen energiankulutus sai akkumme tyhjiksi.. Tästä on hyvä jatkaa viikonlopun viettoon :)

2 kommenttia:

  1. Tänks :) Hyvät maisemat yleensä edesauttaa hyvien kuvien saamista.. :) Uskotko että jalat vispasi ja tärisi kun linnoituksen korkeimmalle (sallitulle) korokkeelle pääsin seisomaan? Se kiipeily tuntui kropassa..

    VastaaPoista