.

.

3/31/2010

Virkoan, vartoan..

Piti ihan googlettaa, että milloin pääsiäinen alkaakaan tänä vuonna, tässä maassa kun sitä (edelleenkään) ei vietetä :) Ei ole mämmiä ikävä, ei. Lammasta ei koskaan syöty. Koristeista laittaisin korkeintaan noita-akkoja olkkarin ikkunoille lentelemään. Pääsiäinen on vain pitkä viikonloppu, ei muuta. Juhannusta sen sijaan tulee varmasti ikävä, riippuen tietenkin siitä missä silloin olen, täällä vai siellä vai jossakin muualla.. Grillimakkarat ja lisukkeet, ah. Täällä ei taidetakaan tuntea grillimakkara-käsitettä, lihaa sen sijaan on monella eri tavalla valmistettuna. Ah liharuoka: tuo suurenmoinen, suussasulava, rapea, mieltähivelevä tekosyy olla välittämättä bikinikunnosta ;)

Tästä kuvasta on jo aikaa, varmaan kuukausi, mutta nyt kun sopivasti ruuasta oli (jälleen) puhetta, niin siitä puute mistä puhe.. Yemeksepeti.com on kätevä nettisivu, josta voi tilata monesta eri ravintolasta ruokaa kotiin, ja aika nopeastikin. Nuo ihanat lihapalaset ovat juuri kyseisen sivuston kautta tilattuja, ravintolasta Koşuyolun alueelta (lähellä asuinaluettamme). Koreissa oli kepabia, kyljystä, grillattua kanaa, köfteä ja muutama orpo tomaatinpalanen :) Ja se oli, hyvät naiset ja herrat, jumalten ruokaa.. :)

Eilen sain astua erittäin siistiin kotiin. Ei sillä, etteikö täällä kukaan siivoaisi, mutta kun sen tekee ammattilainen, niin eron huomaa heti. Anne oli tilannut tutun siivoojan, joka kävi läpi jokaisen huoneen imurilla ja mopilla, siivosi lattiat, puhdisti pinnat, järjesti olohuoneen kirjat ja paperit sun muut tarvikkeet siisteihin pinoihin omille/uusille paikoilleen, sijasi pedit (kukaan ei harrasta petien petaamista), tuuletti petivaatteet, pesi ikkunat, kuurasi kylpyhuoneen ja keittiön. Sovittaessa siivoojat voivat myös tehdä ruokaa, mutta anne hoiti sen puolen. Koko talon siivous lattiasta kattoon, päivän työ, ja palkaksi anne antoi 75 liiraa (37 euroa). Halvalla saa siis siivousapua, jos itse ei ehdi/jaksa/viitsi.. Katsoin nopeasti makuuhuoneen, vaatteeni (olivat aamulla vielä hujanhajan lattialla) oli pinottu matkalaukkuihin, mutta muuten kaikki tavarat oli juuri siinä missä pitikin, kuten kamera ja sen kaapeli olivat juuri siinä samassa asennossa, kuin mihin sen olin jättänyt pari päivää sitten pöydän reunalle. Samoin muutama liiran kolikko, eli luottamuksen arvoinen täti taisi olla. :)


1 kommentti:

  1. Mä voisin kans käyttää molempia palveluja. Kunnon kevätsiivous jonkun ammattilaisen tekemänä olisi kyllä ihana juttu. Ja toi ruuan tilaaminen kuulostaa myös kätevältä!

    VastaaPoista