.

.

3/22/2010

Kulttuurien yhteentörmäys

Ei ollut kovinkaan montaa päivää kun mietin, että olisipa joskus hauska kuulla muutakin kieltä ympärilläni kuin turkkia.. Tietysti turkin kurssilla voimme jutella ennen tunnin alkua keskenämme kiinnostavista asioista ja eroavaisuuksista, olemmehan me niin monelta eri maalta. Tänään aamulla kävimme keskustelua Tsekkiläisen tyypin kanssa, ennenkuin aloitimme turkinopetuksen. Yleensäkin pää kääntyy heti, kun kuulen jossakin päin puhuttavan englantia, se on kuin toinen äidinkieli.

Lauantai-iltana tuli toinen hauska yllätys, kun lähdimme minulle entuudestaan tutun henkilön synttäreitä juhlimaan Kadıköyn yöhön.. Kekkereille osallistui useampi turkkilainen, ainakin yksi espanjalainen, yksi kanadalainen ja kaksi suomalaista :) Yllätys oli melkoinen kun käsiä vatkatessamme liki-kaimani kanssa tajusin meidän puhuvan samaa kieltä :D Toistin varmaan kolme kertaa illan aikana että näen luultavasti unta, sen verran omituista on jutella omaa äidinkieltä turkinpulputuksen keskellä.. Erittäin mukava ilta, kaikilla oli hauskaa ja juttua riitti, lähes jokaisen kanssa yhdessä ja erikseen. Kanadalaisen kanssa intouduin keskustelemaan ainakin geeneistä ja muista biologiaan liittyvistä aiheista. (btw, Kanadassa ei välttämättä tiedetä Suomen tarkkaa sijaintia, minäkin hieman houkuttelin muistikuvia tyypiltä mainitessani, että Suomi on Ruotsin ja Venäjän välissä.. :)

Lisäksi turkinopettajani mainitsi minulle, että hän opettaa yhtä suomalaista tyyppiä yliopistossa, alkeiskurssilla!! Hän antoi minulle tyypin tuntomerkit, jos vaikka joskus satun vastaan kampuksella kävellessäni, niin voin vaikka kiskaista hihasta ja kysellä kuulumisia. Suomeksi. Vau, se olisi jo jotain :)

Tänään sitten vihdoin vietimme Ertuğulin synttäreitä, Siğnem toi kun toikin valtavan kokoisen suklaakakun (mitä en tietenkään voinut syödä, mutta lohduttauduin ajatuksella että siinä oli luultavasti pari tuhatta kaloria per siivu) ja suolaisia keksejä sekä pähkinöitä. Bayramkin osallistui ja toi oikein kameran ottaakseen kuvan meidän pienestä ryhmästä, minä, Milas, Siğnem, Gül (hammaslääkäriopiskelija), sekä Burcu, Gökhan ja Hatice, eläintilojen hoitajat. Tietenkin muut valittelivat kun en voinut syödä herkullisen näköistä kakkua, mutta totesin että enköhän minä ole ihan tarpeeksi kakkuja syönyt elämäni aikana.. :)

Pari hassua sanaa:

TR ..........FI
veli ........holhooja
pasta......täytekakku
elin........ kätesi

6 kommenttia:

 1. Varmasti oli kiva törmätä Suomalaisiin tiedän tunteen!
  Istanbulissahan asuu muutama täältä blogimaailmastakin ja varmasti muutama on saattanut jo löytää sun bloginkin..sun kannattais laittaa joku sähköpostiosoite tuohon jos oikeasti olisit suomalaista seuraa vailla, uskon että siellä on aivan varmasti samanlaisessa tilanteessa olevia <3

  VastaaPoista
 2. Mäkin niin tiedän tunteen. Muistan, kuinka Afrikassa viikkojen oleilun jälkeen törmäsin kahteen suomalaiseen, ja siitähän riemu repesi. Loppujen lopuksi on aika kuluttavaa puhua koko ajan vierasta kieltä, puhui sitä kuinka sujuvasti tahansa. Ja puhua ihmisten kanssa, jotka tajuaa sua ihan eri tavalla, koska ovat samasta maasta kotoisin.

  VastaaPoista
 3. M: Juu, se oli ihan mukavaa, mutta en ma niin epatoivoinen ole, etta pitaisi saada live-juttuseuraa suomalaisista paivittain :) Ainahan taalta löytaa turisteja, ei tarvi menna kuin Sultanahmetille niin siella löytyy jos jonkinlaista sakkia..

  S: Sepa siina just olikin, kun toinen ymmartaa taysin mita on selittamassa, ja asian kuin asian pystyy selittaan paljon yksinkertaisemmin ja nopeammin kuin enkuks :) Et siina mielessa se saastaa keuhkoja..

  VastaaPoista
 4. Saastaa keuhkoja :D

  Hei, oletko seurannut viisuja?
  Mulla on vielä muutamia kuuntelematta, mutta tällä hetkellä suosikkeja ovat Kreikka ja Sveitsi :D

  VastaaPoista
 5. Kreikka!?!?!?!?! Ajattelin kuule just sua kun sen esityksen katoin, sehan on ihan jarkyttavan nolo! :D:D ei ei ei..
  Oon kattonu melkein kaikki lapi, mut yhtaan Lordin voittanutta ei jalleen kerran ole löytynyt ;)
  Jostain syysta tykkasin vahasen Irlannin ja Azereitten biiseista, Maltalla oli uskomattoman tylsa ja Slovakialla jalleen kerran aivan hirvee! :D Ja Ruotsi.. se maa ei ikina peta - jalleen kerran perusperusviisubiisi, niin tiettyyn formaattiin taas pakattu plässynplässyn ett..
  Hirvee maara taas naisballadeja, tylsaa kun niita on jo liikaa.

  VastaaPoista
 6. ..piti sanoa että Slovenia on jälleen tuottanut kammottavan biisin, ei Slovakialla kamalaa ole mutta tosi tavanomainen ja pliisu. Venäjällä on aivan karsein mitä oon nähnyt pitkään aikaan :) Bulgarialla on hyvä biisi bileitä varten ja Virolla on kivan erilainen soundi. Diggasin! Sveitsin biisi ei jää ees mieleen, sen verran tavanomainen. Ja Norjan mieslaulajalla on upee ääni! ..mutta siihen se sitten jääkin. Täytyy kattoo tarkempaa analyysia vaikka viikonloppuna kun on aikaa kattoo kaikki esitykset läpi, arkisin ei jaksa..

  VastaaPoista